Kass ja küülik toidu pärast ei kakle – Ajakiri Lemmik

Diskor Heiki Hainsalu jagab kodu laste, kassi ja küülikuga ega välista, et perre tuleb mõni loomkaaslane veel.

Sul on kodus ka kaks lemmiklooma- küülik ja kass, kuidas nad sinu koju sattusid? Tõsi see on, sest kui peres on lapsed, siis peab ikka olema neil ka mingi lemmikloom. Küülik tuli meie perre elama aasta tagasi suvel, kui tütrele sai tehtud sünnipäevakink.Kassi tahtis mu naine nii väga peale kolimist, nii sai ka kiisust meie pere liige uues kodus.

Kuidas nad omavahel läbi saavad?

Kokku lasta ei ole neid veel julgenud, kuna üks elab puuris ja kaitseb territooriumit, teine aga liiga pisike veel.

Kuna sa oled diskor, laulumees ja laulude kirjutaja, siis kas kass ja küülik ka musikaalsed on ning käppadega natukene tantsuliigutusi teevad?

No mine tea, mida nad teevad kui harjutan. Küülik on viimasel ajal eriti julgeks läinud, nii kui välja saab siis ei karda miskit ja tatsab mööda eluruume vaata et tantsusammul ringi. Ajab küll karva, ta meil paksuke, aga julgust tal on ja ehk ka kuulab ka muusikat oma suurte lontis kõrvadega!

Kiisu, see veel väike ja tahab rohkem mängida, kui tantsida!

Ehk on plaanis ka küülikust ja kassist laul kirjutada, nagu ­kunagi oli laul “Kass Artur” “Laupäeval koos isaga” saatest?Kuna suurem osa laulusõnadest tuleb minu elust enesest, siis pole ka välistatud see, et laul neist kunagi ka tuleb!

Kuidas küüliku nimi on ning kas ta on tubane, liigub toas vabalt ringi või on puuris?

Küüliku nimi on Nunnu ja elab oma puuris, aga vahest liigub ta ka ringi, kuna loom peab ennast ka liigutama ja ringi lipata talle meeldib!

Mida küülik sööb, mis on tema lemmiktoit?

Küüliku lemmiktoit on võilillelehed, mida mu naine ikka aeg ajalt lastega korjamas käib, naljatan vahest et elu Eestimaal on suurperedel ikka nii raske… Mõni võib mõelda, et perel söök laulat puudub ja tubli emme, kes lastele taimetoitu pakub!Aga vahest ka ikka kuiva heina ja kapsast, seda on igas toidupoes müügil, ning ka jänese krõbinaid.

Muidugi ei puudu tal ka menüüst porgand ja joogiks värske vesi.

Kuidas on kassi nimi ning kas tema käib nii toas kui õues?Kass sai endale nime laste multifilmi järgi ja nimeks on tal Henry, Kipub ikka välja ja kuna elame maakohas siis lippab ta ka väljas ringi.

Mida kass sööb, mis on tema lemmiktoit?

Kassile meeldib kassisöök, krõbinad ja muidugi anname ka seda, mida ise sööme, ehk siis koduseid toite.

Toitudega lemmikud ilmselt riidu ei lähe, sest kassile maitsevad hiired ja lihatoit, aga küülik on rohkem taimetoitlane ehk tema toidulaual on kapsad ja porgandid?Toidu pärast nad omavahel tülitseda ei saa, kuna küülik sööb enda puuris-majas ja kassil söögikoht ühe lapse toas.Kindlasti kohtub kass keldris kolades ka hiirtega.

Sul on peres erinevas vanuses lapsed. Kuidas nemad lemmikloomi omavahel jagatud saavad, kas vahel kaklevad ka, et üks või teine ei saa nii ruttu kui tahab sülle võtta või pai teha?

Lastele loomad meeldivad, väntsutavad ka ikka neid, aga loomad sellega harjunud.Üks vahva seik elust. Käisime perega Rootsis ja olime kodust ära kolm päeva. Küüliku viisime selleks ajaks minu papsi juurde ja hiljem siis tema naine rääkis, et kuidas küülik kuuldes laste hääli telekast hakkas enda puuris ümber ringi otsides tuttavaid otsima, nii et ta harjunud lastega ja ilma nende kisa ja lärmita vist elada ei suudaks.Kindlasti lastele meeldib ka kõigile loomadele pai teha ja sülle neid võtta. Aga vahest peab ka ikka neid keelama, kuna loomad vajavad ka rahu.

Ehk on plaanis veel mõni lemmikloom või lind võtta?

Meil akna taga linnumaja, ning igal hommikul ootavad juba need sulelised oma sööki.Nii, et linde või loomi rohkem võtma ei pea, kuna linnud juba ka meil olemas, käivad rasvatihased jpt seal majas sööki nokkimas.Kui avad akna ja puistad neile sinna midagi siis ka kohe üksteisele sellest teada annavad ja sööma lendavad.Aga kuna lastele loomad meeldivad siis mine tea, kunagi ei saa öelda ei iial….ehk kalad veel meil kodus puuduvad, kuna pisike Elsa just neid vaadata armastab, kui kusagil akvaarium on.Olen ju laste osas liiga nõrk ja ei oska öelda ei, kuna lapsed on mulle elus kõige tähtsamad.

Nende rõõm ja armastus loomade vastu, see on elu kõige ilusam aeg, nende õnnelik lapsepõlv, mida mina oma naisega neile pakkuda saan.

Hillar Kohv

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.